Playspoty

Trojská Tlama 2012 – dobrý playspot

Je to tak. Prý je to nejlepší playspot, jaký jsme kdy v Praze měli. Je to sice klasická česká díra, underwater eddy, ale prý se v tom dá zajet úplně všechno, a to do obou stran. Prý. Já sám jsem bohužel v nové Tlamě kvůli zranění ramene ještě nejezdil. Věřím, že je to dobrý playspot, i když žádný zázrak. Snažili jsme se najít to nejlepší možné řešení pro současné dno a přitom zohlednit potřeby ostatních uživatelů kanálu, především slalomářů. To se nám, myslím, povedlo.

Playspot: 

Postavíme si model Tlamy

Věci se hýbou překotně dopředu, takže si myslím, že na výroční schůzi CNAWRu budete valit voči. Už se nemůžeme dočkat, až vás v sobotu 26. listopadu uvidíme. Jsme vážně zvědaví, a vy byste měli být také, hodláme vám totiž představit projekt přestavby playspotu Tlama v pražské Tróji. Dozvíte se vše o našich plánech a snad bude i nějaké to promítání.

Playspot: 

Budování Tlamy v Praze Troji 2011

S velkým potěšením vám mohu oznámit, že budeme mít novou Tlamu. Na schůzce s Pavlem Přindišem, Jirkou Rohanem, Vojtou Barešem, mnou a Milošem Trnkou, která proběhla 6. října v loděnici USK, jsme se dohodli na vzájemné spolupráci při budování a vylepšování trojského kanálu. Chci poděkovat především prvním třem jmenovaným, kteří se rozhodli podpořit úsilí cnawru vybudovat v trojském kanále nový playspot.

Playspot: 

Opatovice

Minulý týden jsem se byl podívat na vyústění kanálu u Opatovické elektrárny - Opatovice nad Labem mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Byl zde v roce 2006 spot (nevím kdo jej vybudoval), později byl zbořen při údržbě kanálu. Máte někdo chuť a vůli se pokusit oživit toto místo? Pokud ano, napište. Místo je to super, vody je tu vždy poměrně dost. Přikládám foto současné situace a jednu fotku ze staršího článku.

Nový playspot spuštěn!

Slavnostním spuštěním si promovaní inženýři z Plzně otevřeli cestu k vytváření většího počtu playspotů, pravděpodobně slušné úrovně. Všechno je nový, tudíž spustit česlo na dvou elektricky ovládanejch navijákách do požadovaný polohy a tim vytvoření jezditelnýho spotu neni vůbec jednoduchý. Během hodiny je tak vidět stav od volně protékajícího toku, přes slušnej válec až po nevysokou vlnu, což se mi jeví jako skvělej začátek.

Playspot: 

Kalikovák – stopka od počasí

Zdarec, počasí nás na závěr celkem bleskový stavby PLAY SPOTU nemile zastavilo - chčije celej den jako kokot a nepodařilo se z vody odtěžit a bahništěm odvést celé hrázky, a to se podaří až přestane v Plzni pršet a vyschne příjezdová cesta. Nemůžeme riskovat další Tatru spadlou do náhonu. Z tohoto důvodu bohužel musíme zrušit akci otevírání spotu, předběžně plánovanou na tento víkend. Akce se tudíž přesouvá na neurčito, ale o to bude třeba větší...

Playspot: 

Kalikovák – základová deska

Posílám pár fotek z PlaySpotu na Kalikováku – včera proběhlo za docela bojových podmínek vytěžení stavební jámy na základovou desku a betonáž podkladního betonu. Trochu jsme jim museli se Šukem pomoct s vodou a hlavně s vodou nasáklými „tekutými“ písky, který nám ukrojily kus svahu. I když Lubošek si celkem věděl rady. Zejména pak s betonem. Ale přeci, že by Potraviňácí měli blíž k vodě než Čádící??

Playspot: 

Stránky