Technika

Trophy Move

Trophy Move, je trik, který není v tomto seznamu triků, a který buď zadá porotce na začátku závodu, a nebo který při vaší jízdě uzná jako fakt pěkný ”nenámý trik”. Většinou to bývají nějaká comba triků, nebo trik, který jde udělat jenom na určitým playspotu.

 

Helix

Helix je vlnová figura, k jejímuž objevení se hlásí Steve Fisher. Vznikla jako pokračování flip turnu. Helix je „jen“ jeho pokračováním, kdy nezaseknete záď v půlce rotace, ale dotočíte celých 360 º hlavou dolů. Samozřejmě končíte ve Frontsurfu s hlavou nahoře. Felix je v podstatě totéž, jenže ve válci nebo na vlně, a namočíte si při něm hlavu.

Air Screw

Aerial Screw (California roll) se dá nejlépe popsat jako kick flip během surfování. Nejlépe se tento move začíná tak, že se co nejrychleji rozjedete na hraně z vršku vlny tak, jako by jste chtěli udělat Aerial Blunt, ale v okamžik kdy by jste švihli špičkou pod sebe se s co největší intenzitou zvrhnete a zvednete šroubem od zadu na druhé straně, přičemž vám pomůže green water přitékající na dno špičky a hany přes kterou se otáčíte. To vše co nejrychleji a s velkou razancí.

Stránky