Reakce na články

Nelekejte se prosím malé změny ve formátování článků na vašem oblíbeném serveru. Máte nyní možnost aktivně se zapojit do dění na cnawr.cz a vkládat reakce.

Četl/a jsi už někdy na cnawru.cz cokoliv s čím jsi nesouhlasil/a, byla tam drobná nepřesnost či gramatická chyba :-)? Nebo naopak cokoliv s čím souhlasíš co Tě nadchlo a chtěl/a jsi vyjádřit svou podporu autorovi? Právě k těmto účelům slouží tvz. reakce, za které prosím poděkujme Dominovi (autor všech výkonných scriptů, mně laskavě přenechal jen výsledné formátovaní).

O co jde? Dočteš článek, a spatříš tlačítko "Napsat příspěvek" (v případě že ještě nikdo před tebou reakci nevložil), nebo na tebe vykoukne tabulka " Diskuze k článku:" s jednotlivými příspěvky (to už tu před tebou někdo přísp. vložil). Opět můžeš psát příspěvek, raději si napřed přečti předcházející přísp. buď všechny, nebo jen vybrané.

Na většině serverů jsou podobné diskuze někdy zajímavější než samotný článek, IMHO právě pro konfrontování různých názorů čtenářů s autorem, nebo čtenářů samotných, a jejich následných střetů.

Na závěr mi dovolte, s autorovým laskavým svolením, připomenout pár zásadních pravidel NETIKETy :

  • Do položky Předmět: vždy vypište věc, které se příspěvek týká. Délka položky by neměla přesáhnout cca 30 znaků.
  • Buďte shovívaví k pravopisným chybám ostatních pisatelů.
  • Chovejte se slušně (i k těm, se kterými zásadně nesouhlasíte, protože používají jiný operační systém, program apod. než vy), nevyvolávejte a neúčastněte se tzv. "flame".
  • Omezte své příspěvky na obecně přijatelnou délku.
  • Dávejte si pozor na formulace svých myšlenek.
  • Než příspěvek odešlete, raději si jej vždy ještě jednou přečtěte.

Citace výběru základních pravidel převzata ze serveru KAB.CZ

http://kab.cz/faq/netik.htm

Typ článku: