Víření 04 aneb jak jsme závodily na Svratce

Samotnému závodu předcházel náročný a nezbytný úkol, postavit válec, což se po několika nešťastných pokusech povedlo, ještě jednou bych proto chtěl Dominovi, Alláhovi a vůbec všem pracantům poděkovat. Letos jsme všichni spali u spotu takže večer odpadlo nepříjemné vyjednávání se správcem na Jitřence.

Noční deštík byl naštěstí poslední pro celý výkend, takže jsme ráno uvítaly sluníčko, které s námi vydrželo až do nedělního večera, usušily spacáky a šli se podívat na váleček do kterého už začínala natékat tradičně ledová voda, nejlepší lék na bolavou hlavu se ukázalo opět pivo, ale jen jedno jdeme závodit, po prezentaci ještě trochu tréninku a ven, válec už patří juniorům. Všichni se velmi zlepšily a rozhodně nedávají Čurovi nic zadarmo, zvláště když se mu povede některý vypečený entrymůf :o). Po nich jedou singlíři a i tady se o postup do finále ostře bojuje aby obě jízdy byli co nejlepší. Pak nastupují holčičky, ty si také nic nedarují a snaží ukázat co natrénovali, ale někdy jedou na jistotu ono koupat se v téhle ledárně není zrovna nic moc. Kajakáři jedou kvalifikaci jako poslední o postup do semifinále se perou všichni, zvláště při absenci většiny es jako např. Slováků, Štěpána Vohradskýho nebo Honzy Kolářů. Do semi se dostal mezi jinými i děda Bubník, tak si říkám že to zase bude paráda až mě zajede důchodce jeden. Závodníků je méně takže závod odsejpá a semifinále mužů se stíhá ještě v sobotu, tady už jde opravdu do tuhého, počítá se sice lepší z obou jízd, ale stejně. No po urputně ledovém souboji jdu do finále já, no konečně!, Peťa Prauseů, Honzík Bubu, Jakub Čuro Němec a s rozdílem třídy z prvního místa Ondra Makak Husáků.Opozdivší se Řezník se ještě zkouší dokvalifikovat což se mu po dvou nádhernejch jízdách daří. Voda teče ještě zhruba hoďku a půl, tak jupí ještě do válce potrénovat, no já jsem už takhle zmrzlej jak drozd, tak si asi dám pivečko.

Večerní zábava se operativně přesunuje do blízké hospody kde se vyhlašují sobotní výsledky, Rudiho cena a vyhlašuje tombola, no a my zase nic nevyhrajeme:o( , dozvídáme se že do nedělních finále postupuje v Juniorech Jirka Špindler, Krošák, Mates Holub, Jirka Langer a kupodivu Čuro, v singlech pak Kostner, Michal Pinc, Davídek, Ríša, Eda,+ Řezník a v holčičkách Šváb, Marunka, Petra a Lenka. Kajakáře jsem vám prozradil už předtím. No a teď večírek, zábava se rozproudí v bujarém duchu jen pár rvačkychtivých holohlavců kazí celkový dojem, naštěstí k žádnému konfliktu, pokud je mi známo, nedošlo a mi se ve veselé náladě přesunuli ke kanálu kde jsme ještě chvilku juchali a pak se uložili ke spánku.

Nedělní ráno bylo pro pár lidiček krušné, ale to už tak bývá :o) Juniorské finále ozvláštnil Čuro který dával pěkný Trophy můf, ten mu ale vždycky nevyšel takže to někdy vypadalo dost napínavě. Jirka Langer skončil druhý, Mates třetí, a na čtvrtém fleku zůstal Jirka Špindler.

Pak byli na řadě singlíři, tady jízdy nejlépe vyšli Edardovi, za ním skončil Ríša a Štěpán se musel spokojit se třetím flekem, bramborovou medaili získal Davídek a Michal Pinc byl pátý.

Holčičky jeli po nich, v první jízdě vypadnul Šváb, v druhé Petra, ve třetí Kača, no ve finále Lenka, celou dobu postupující s nejvíce body, zaváhala a Marunka měla pár bodů navíc! Veliké překvapení, ale ve finále nejela špatně, teda až na tu první jízdu a kocoury mixované se splitwheely přinesly své ovoce a v boji o zlato měla více sil i štěstí.

No po tomhle nerváku mám jet finále, paráda, no ale co jedno zlato je doma tak teď ještě já :o) Alláh na mě kejhá, tribuny bouří a já i když nejsem muslim tak vyrážím, nejedu špatně, co naopak jedu dobře, hodně dobře! Ale bohužel ne dost dobře a tak mě malej Bubu dává o nějakejch osum bodů! No co počkejte příště jak vám zatopím.Šikula Makak byl druhý smolař, bramborová medaile nepotěší, ale měnil bych, nervy pracují a Peťa urve jen bronz, a teď je to kdo z koho, když vidím malýho Bubua až tady tak mu těch pár bodíků přeju, ruku na srdce až sem bych asi nedošel, i když kdo ví, a jede se a ledová voda bere dech finalistům a Čuro se v ní máchal o dost více než všichni ostatní a Bubu jel opravdu dobře pacholek jeden.

Pár horkokrevných jedinců si ještě jde pojezdit i vyzkoušet některé nové lodičky, já už jsem zmrzlej i lýnej a musím balit a navazovat tak si to NRG XL projedu až jindy.

No tak je to za náma, byl to pěkný dobře zorganizovaný závod, s nádherným počasím i pěkným válcem, ještě rozdat diplomy a ceny což bylo veselé zvláště při kajakářkách, kdo tam nebyl neuvěří, škoda jen že kvůli neustálím problémům s lidmi kteří nám neustále boří válec, byl to asi poslední rodový závod na Víru, inu dej blbcovi funkci, ale byl to pěkný závod a všem se líbil. Naděje umírá poslední tak třeba se na Svratce ještě potkáme.

Typ článku: 

Komentáře

Re:

a) podepisuj se! b) O zavod na jizni morave se budu rvat jako eskymackej pes.

Re: Re: Re: Závodily????

No tohle už není hnidopištví. Ty y/i jsou naprosto příšerný!!! Příště to piš raději jen s jedním - třeba měkkým i (bude to vypadat jako rozbitá klávesnice...).

Honza

tak mi vlezte všichni na záda, zatim všichni akorát kecaj a kritizujou ale ještě jsem od nich moc článků neviděl

příště udělám těch hrubek naschvál ještě výc! :o)

Re:

jeste ze mas siroka zada ty RAMENACI jeden:)))

Gramatiku necham stranou. Me taky nejde a tak me to nechava chladnym.
Jen Blondyn (Spindler) je Honza a ne Jirka.

Re:

"kvůli neustálím problémům" je taky dost hustý, ale to já jen, aby jste vy prďolové taky věděli, že CNAWR čtou i důchodci. Boukalka