Ohlédnutí za plzeňským závodem od Honzy Havelky

Letošní závod byl oproti minulým létům přesunut na jaro, jelikož na podzim bude playspot kvůli přestavbě turbíny nefunkční. V úterý se přivezly navijáky a od středy měly započít tréninky. Bohužel se nám celý den zanášela česla, a tak byl stav playspotu takřka nepoužitelný. Proto jsme se svolením z Kalikovského mlýna demontovali česla, jelikož s výměnou turbíny budou stejně nová. Konečně trénink jak měl být. Ve středu také dorazil první závodník, a to James Bebbington z VB.

V pátek začaly přípravy na závod a dorazil zbylý počet závodníků. S večerem nastala party s kapelou pod názvem Letmá betonáž, která splnila očekávání jen nejnalitějších z nás. S druhým ránem začaly přípravy kvalifikace. Všichni závodníci se zaregistrovali a jedenáctou hodinou mohla začít kvalifikace, která však byla důležitá pouze pro kategorii K1M, jelikož z ostatních kategorií se vždy všichni vešli do pětice finalistů. Kvalifikaci odjetou takzvaným session systémem ovládl po roční pauze Štěpán Vohradský. S šestou hodinou bylo odstartováno semifinále kategorie K1M, kde do finále postoupilo pět nejlepších jako James Bebbington, Honza Špindler, Štěpán Vohradský nebo reprezentanti z Německa Martin Koll a Yannick Muenchow. K nim se ještě přidal Lukáš Červinka, který si chtěl zkusit jet mezi muži. Večer mohl započít druhý večírek, tentokráte již bez kapely. Promítalo se pár videí a pak hrála hudba stylu dupstep nebo drumandbass.

S pro některé těžkým ránem se začalo připravovat finále, které bylo myslím odstartováno v 11:00. Startovalo se po jednotlivých kategoriích a K1JW ovládla Káča Jírová. Následovala kategorie OB, kterou ovládl Filip Malán. Po nich kategorie juniorů mužů, která byla do poslední chvíle dosti nerozhodná, nakonec jsem o ušmudlaných 5 bodů zvítězil já nad Yannickem z Německa. Singly vyhrál klasicky Lukáš Červinka, druhý byl Grázl a na třetím místě se umístil Zoid. Ženskou kategorii ovládla nečekaně Evina Lásko s náskokem 1,5 bodu nad Ninou Csonkovou. Třetí místo získala Lucka Horká. Nakonec mužská kategorie taky vypadala do poslední chvíle nerozhodně, jelikož se nikomu nemohlo dlouho podařit více než dva těžké triky, a tak byl výsledek do poslední chvíle dost nerozhodný. Po posledních jízdách se rozhodčím podařilo vykouzlit výsledky, kde se Honza Špindler umístil na prvním místě. Druhý byl Martin Koll a třetí místo získal James Bebbington z Velké Británie, i přes to, že lepší výsledek zajel Lukáš Červinka se svou „exhibiční“ jízdou.

Po finále následovalo takřka ihned vyhlášení a následná tombola a kolem čtvrté hodiny mohli všichni vyrazit domů z této doufám vydařené akce.

Fotky z akce mj. zde: http://fidusojc.rajce.idnes.cz/Kalikovak_2013_Cnawr_Rodeo_tour, http://fidusojc.rajce.idnes.cz/Kalikovak_2013_Cnawr_Rodeo_tour

Honza

Typ článku: 

Playspot: