Reportáže

Obrázek uživatele Vilda

Freestyle fest backview

Ahoj. Dovolte nám tímto článkem trochu zhodnotit Freestyle fest 2015.

V Pátek večer nastal konec příprav a akce se mohla rozběhnout. Začali se sjíždět nejen závodníci z různých koutů Evropy, ale dorazila I kapela Mighty Souljahs soundsytem. Mezitím, co hoši vybalovali svojí aparaturu (gramofony, vinyly atd.), začaly se na baru otevírat účty a závody tak byly sice neoficiálně, ale skutečně zahájeny. Byť se u beden moc nepařilo, byla muzika fakt vyníkající.

Playspot: 

Zajímavá fakta o výsledcích Mistrovství světa

Ahoj freestyleři,

Studoval jsem výsledky a zjistil docela zajímavé informace, o kterých nikdo ještě nenapsal. Co je nejzajímavější, tak že prvních 26 borců (ze 71) v K1M překonalo hranici 1000 bodů. Na tom je vidět, jak je již konkurence hodně vysoko. No a ta hlavní informace je hodnocení značek lodí. Snad úplně celá Top 40 měla karbonové lodě a zde níže jsem vám udělal výpis značek.

 

Obrázek uživatele Zíbí

Eurocup Praha

V neděli večer, týden před Eurocupem, sedím v pražské Troji a již přijíždějí první závodníci, aby mohli po celý týden trénovat na našem válci, který naštěstí povodně přestál bez poškození. Bohužel na kanál smíme pouze v několika vyhrazených hodinách, jelikož slalomáři jsou neúprosní a mají kanál vybookovaný na celý týden pro sebe.  Týden ubíhá a kemp HG sportu se začíná utěšeně plnit, zato válec praská v trénincích ve švech a čekání na nájezd se opravdu prodlužuje.

Playspot: 

Ohlédnutí za plzeňským závodem od Honzy Havelky

Letošní závod byl oproti minulým létům přesunut na jaro, jelikož na podzim bude playspot kvůli přestavbě turbíny nefunkční. V úterý se přivezly navijáky a od středy měly započít tréninky. Bohužel se nám celý den zanášela česla, a tak byl stav playspotu takřka nepoužitelný. Proto jsme se svolením z Kalikovského mlýna demontovali česla, jelikož s výměnou turbíny budou stejně nová. Konečně trénink jak měl být. Ve středu také dorazil první závodník, a to James Bebbington z VB.

Playspot: 

ARFC Plzeň Kalikovák 2012

Co se Plzně a okolí týče, máme za sebou celkem suché jaro a ještě sušší léto. Voda v Hracholuskách skoro nezbejvá a pro závod je v podstatě (i přes domluvu) do poslední chvíle nejistá. V Plzni se začínají spřádat plány na potopení parníku, kvůli kterému se v nádrži drží víc vody, než je třeba. Nakonec se pánové z přehrady slitovali a jezdili kvůli nám otvírat hráz ve tři ráno, abychom mohli už od čtvrtka trénovat. Ano, ano, už ve čtvrtek se dostavila skupinka freestylových nadšenců, aby si před závody, co možná nejvíc, plzeňský playspot osahala.

ARFC Plzeň - gone

Začalo to přesně před rokem, když nám Kačenka napsala nenápadnej mejl, jestli jako nechceme dělat v Plzni závod Alpine Rivers Freestyle Cupu. Poté, co jsme si ujasnili, že se nejedná o kajak kros a že i Mže může být alpská řeka, tak jsme řekli: “proč ne?”

Napsáno ve středu Bubáčem a Vohraďákem:

Česká smečko!
Další zpráva z Dojčlandu: sme tak neskutečně hustý, že by ste všichni dost čučeli. Tréninky proběhly za ideálního stavu, což znervóznilo zejména Mr.Špindler Jan (13.místo) and Mr. Vohradský Štěpán (24.místo) natolik, že postoupili do čtvrtfinále. Teď se intenzivně stresují před nadcházejícím kontestem, kde je čeká nekompromisní bitva proti 25. nejlepším kajakářům světa.

Stránky